Make your own free website on Tripod.com

Evenementen:

Soefi bijeenkomsten

Threshold Society is een school voor spirituele ontwikkeling, geïnspireerd door de Perzische dichter en mysticus Djelal-oed-din Roemi. Tijdens deze bijeenkomsten werken we met thema’s uit Het wetende hart van Kabir Helminski. Eén keer in de maand is onze studiekring open voor nieuwe belangstellenden.

Open bijeenkomsten voor belangstellenden met zikr, sohbet (spirituele conversatie)  en een breng-iets-te-eten-mee-diner.

 Data:  

Zondag 21 september,

Zaterdag 18 oktober,

Zaterdag 8 november,

Zaterdag 6 december

 Aanvang: 16:00

Plaats: Laan van Nieuw Oosteinde 64a, Voorburg

 Informatie en aanmelden: 070-3867800
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

------

 

`Een kring van minnaars’
De gedichten van Roemi met muziek, zang en dans
met Saki en Sipko den Boer.

   
In de soefi-mystiek is onze relatie met God als die van minnaar en Geliefde. Het verlangende hart dat weeklaagt over de scheiding waardoor de minnaar vroeg of laat mag terugkeren in de armen van de Geliefde. Muziek weerspiegelt in het klein, de harmonie van het gehele universum. De samâ‘ - een meditatieve muziekbijeenkomst - traint ons om het innerlijke en uiterlijke leven met elkaar in harmonie te brengen.
Kom en maak een avond mee met:

muziek en dans;
meditatief zingen en chanting;
soefi-gedichten;
verhalen van Roemi
meditatie en gebed.

Muziek wordt door de soefi’s Gizah-e-Roeh genoemd, wat nectar voor de ziel betekent. Het doel van de meditatieve muziekbijeenkomsten, is het aanwakkeren van Goddelijke liefde en eenheid door directe persoonlijke ervaring. Muziek wordt gebruikt om het hart te doen ontwaken. De trillingen van het geluid geven ons warmte, waarmee we opnieuw de authenticiteit van het zelf leren ontdekken. In de samâ‘ wordt het bewustzijn (als kennis en gedachte), het lichaam (door het bewegen en het zingen), en het hart ( door het uitdrukken van gevoel in gedichten en muziek) met elkaar verenigd.

De volgende meditatieve muziekbijeenkomsten worden geleid door Saki en Sipko den Boer. Sipko, vertaler van vele boeken met gedichten van Roemi, is een vertegenwoordiger van de Mevlevi-Orde die in het Westen werkt onder de naam Threshold Society, een nonprofit-organisatie opgericht door zijn leraar Kabir Helminski, die zich bezighoudt met het delen van kennis en de praktijk van het soefisme. Saki Lee is een retraitegids en vertegenwoordigster in de Sufi Order International, gesticht door Hazrat Inayat Khan. Saki en Sipko vinden elkaar in hun toewijding en vuur voor soefi poëzie en muziek. Zang en dans is voor hen een weg om eenheid in verscheidenheid te vieren. 

 Data:
Vrijdag 7 november, 

Tijd: 20:00

Plaats: Soefi Centrum
Anna Paulownastraat 78, Den Haag

 Informatie en aanmelden: 070-3867800
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

------

 

Kom en doe mee!

Leer het wervelende gebed
 van de Mevlevi derwisjen
 en bestudeer de mystieke gedichten van Roemi

Waar de geliefde als de zon gaat stralen,
Wervelt de minnaar als een stofje in dat licht omhoog.
Wanneer de lentewind der liefde aan komt waaien,
Wordt elke niet verdorde tak tot dansen aangezet.

 

-         Een kwatrijn van Djelal-oed-din Roemi

 

De mystieke leringen en oefeningen van de beroemde mysticus en dichter Djelal-oed-din Roemi worden al 700 jaar lang door de traditie van de wervelende derwisjen overgeleverd. Deze middagen worden gegeven door Sipko den Boer, vertaler en vertegenwoordiger van de Threshold Society in Nederland.

  

Wanneer:                       Zondag 26 oktober 2003
                                    
Zondag 14 december 2003
Tijd:                               14:00- 17:00
Plaats:                            Wijkcentrum Oranjehoek
                            
         Oranje Nassaustraat 1, Voorburg
Kosten:                          7,50
Informatie en opgeven:  070-3867800